Na Pravnom fakultetu u Splitu 01. i 02. rujna održana je dvodnevna 16. međunarodna znanstvena konferencija na Ekonomski i socijalni razvoj (ESD Split 2016.) – “Pravni izazovi u modernom svijetu”.

Samim time Pravni fakultet u Splitu, kao jedna od prestižnijih znanstvenih institucija, u čijem radu sudjeluju vrsni sveučilišni nastavnici i suradnici te stručnjaci iz prakse, prepoznat je kao respektabilan partner ove konferencije. To je velika pohvala Pravnom fakultetu jer se konferencija do danas održavala u Bangkoku, Barceloni, Beču, Frankfurtu, Istanbulu, New Yorku, Miamiju, Parizu, Pragu i mnogim drugim europskim i svjetskim središtima, a održavanje konferencije slijedi i u Varšavi, Zagrebu i Melbourneu.

U tu svrhu razgovarali smo s prof. dr. sc. Marijanom Cingulom, predsjednikom znanstvenog odbora ESD, doc. dr. sc. Matkom Pajčićem, prodekanom Pravnog fakulteta u Splitu i doc. dr. sc. Marijom Boban, pročelnicom Katedre za ekonomske i financijske znanosti Pravnog fakulteta u Splitu i jednom od predavača na ovom prestižnom međunarodnom znanstvenom skupu.