Jutros je s radom započela dvodnevna 16.međunarodna znanstvena konferencija na Ekonomski i socijalni razvoj – “Pravni izazovi u modernom svijetu” na Pravnom fakultetu u Splitu. Pravni fakultet u Splitu, kao jedna od prestižnijih znanstvenih institucija, u čijem radu sudjeluju vrsni sveučilišni nastavnici i suradnici te stručnjaci iz prakse, prepoznat je kao respektabilan partner ove konferencije. To je velika pohvala Pravnom fakultetu jer se konferencija do danas održavala u Bangkoku, Barceloni, Beču, Frankfurtu, Istanbulu, New Yorku, Miamiju, Parizu, Pragu i mnogim drugim europskim i svjetskim središtima, a održavanje konferencije slijedi i u Varšavi, Zagrebu i Melbourneu.

Skup je otvorio prof. dr. sc. Željko Radić, a nazočnima su se pozdravnim riječima obratili: prorektorica Rosanda Mulić, prof. dr. sc. Anica Hunjet, pročelnica Odjela za poslovnu ekonomiju Sveučilišta Sjever, župan Zlatko Žervrnja i predsjednik Znanstvnog organizacijskog odbora ESD prof. dr. sc. Marijan Cingula.

U radu konferencije sudjeluje 50 potvrđenih referenata (iz Hrvatske, Poljske, Rusije, Italije, Njemačke, Alžira, Mađarske, Velike Britanije, Rumunjske, Turske, Bosne i Hercegovine i Slovenije) koji će u iznesenim predavanjima, tijekom dvodnevnog simpozija, ponuditi najnovije spoznaje u znanstveno-praktičnim dostignućima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu analizirajući rješenja europske i nacionalne sudske prakse u svrhu promoviranja izvrsnosti u međunarodnom znanstvenom okruženju, te unaprjeđenju suradnje i znanstvenoistraživačkog rada. Cilj konferencije jest cilj naglasiti pravne perspektive ekonomskih odnosa i problematiku primjene pojedinih pravnih rješenja u praksi te također aktualizirati nužnost izmjene pojedinih pravnih propisa iznimno značajnih za gospodarski rast i razvoj gospodarstva Republike Hrvatske.

Više o konferenciji možete saznati na web stranici: http://www.esd-conference.com/?page=conference&id=17.

pravni izazovi u modernom svijetu 002

pravni izazovi u modernom svijetu 003

pravni izazovi u modernom svijetu 004