Brodogradilište Viktor Lenac obnavlja redovni godišnji remont broda USNS Trenton, a očekuje se uplovljavanje još jednog američkog ratnog broda, rečeno je u ponedjeljak tijekom posjeta veleposlanika SAD-a Roberta Kohorsta kostrenskom brodogradilištu i posadi Trentona.

Kohorst je rekao da Brodogradilište Viktor Lenac posjećuje prvi puta, da je o njemu puno dobroga čuo te da mu je drago što se suradnja nastavlja.

Direktor V. Lenca Aljoša Pavelin kazao je da je vrijednost redovitog održavanja broda Trenton poslovna tajna te da bi brod trebao ostati u brodogradilištu 45 dana. Ugovoreni radovi završeni su prije roka, ali su se otvorili dodatni koje privodimo kraju te isplovljavanje Trentona očekujemo potkraj ožujka, rekao je Pavelin, dodavši da će u Lenac uploviti još jedan brod Američke ratne mornarice – Carson City.

Trenton je treći američki ratni brod u Lencu od 2011. godine te osmi projekt koji je to brodogradilipte odradilo za Američku ratnu mornaricu.

Lenac zahvaljujući poslovima s Američkom ratnom mornaricom dobiva na ugledu i brendira se na tržištu, jer je pokazao kako poslove može odraditi kvalitetno i na vrijeme, uz visoku razinu sigurnosti, istaknuo je Pavelin.

Govoreći o poslovanju u 2018. godini, u razgovoru s novinarima rekao je da je prvo tromjesečje bilo uobičajeno izazovno, a da je u veljači zbog niske temperature i bure bilo kašnjenja i otkazivanja, ali da je poslovanje u ožujku već jako dobro.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Shutterstock