Osobna fotografija virtualne influencerice  Dani K. by bold.group

Virtualne osobe na društvenim mrežama okupljaju milijune pratitelja, „surađuju“ s najvećim svjetskim brendovima, a procjena je kako će tržište virtualnih influencera u Aziji do 2030. dosegnuti vrijednost od skoro 43 milijarde dolara

Danas, je, stoga, sve moguće, baš zbog umjetne inteligencije. Bez problema se mogu generirati ne samo varijacije na temu, poput Pottera, Pape ili nekih drugih postojećih individualaca već i čitave, nove, umjetne osobe čime se najavljuje nova kategorija odnosno era trgovine, marketinga, online prisutnosti, oglašavanja – era virtualnih ljudi.

– Jednako kako su roboti zamijenili ljude u određenim poslovima u industriji ili znanosti, događa se da neke određene ljude odnosno zanimanja počinje zamjenjivati i virtualni ljudi. Za očekivati je bilo kako će jedno od tih zanimanja biti i influenceri. Stvoriti sadržaj, obraditi ga i objaviti na virtualnim platformama, a zatim aktivno komunicirati s pratiteljima putem chata ili lajkova, realno je vrlo jednostavan zadatak za umjetnu inteligenciju razvijenu do sadašnjeg stadija. 

Kako stvoriti vlastitog virtualnog influencera?

Aljaž Peklaj primio se zadatka da kreira svog virtualnog influencera i osobno provjeri koliko je to zahvaljujući danas dostupno AI tehnologiji zahtjevno ili pak jednostavno.

S nama je podijelio nekoliko osnovnih koraka, za koje mu je ukupno trebalo 45 minuta, kako bi osmislio, kreirao i izradio profil za svoju virtualnu influencericu: https://www.instagram.com/danik.virtual/.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Osobna fotografija virtualne influencerice  Dani K. by bold.group