Od 10 velikih trgovaca, liste s cijenama proizvoda dostavili su samo domaći lanci Konzum, KTC i Tommy

Veliki trgovački lanci koji su se oglušili na zahtjev Vlade da joj dostave popis proizvoda ne temelju kojih su se radile tzv. bijele liste mogli bi ostati bez mjera pomoći koje Vlada planira donijeti 1. travnja, doznaje Jutarnji list.

Novi proljetni paket mjera pomoći za ublažavanje cijena energenata Vlada će definirati do 16. ožujka, a na snagu će stupiti 1. travnja, tako da ništa još nije definirano, ali na stolu je prijedlog, kako doznajemo, koji bi iz ovog novog paketa vrijednog milijarde eura izostavio one za koje u Vladi smatraju da se nisu korektno ponijeli u krizi.

– Tim trgovačkim lancima koji nisu dostavili cijene sigurno nećemo pomagati – kaže naš izvor.

Martin Evačić, direktor NTL-a, domaćeg trgovačkog lanca koji nije dostavio cijene, kaže da nema tu informaciju, da bi ih to potpuno iznenadilo, te da ne zna kojim bi se to propisom moglo definirati na način da samo oni koji su dostavili cijene budu korisnici paketa pomoći.

U slučaju da do toga doista dođe, a zasad nije jasno na koji bi način Vlada to mogla definirati, struja bi, kaže Evačić, za njih narasla oko četiri-pet puta, a plin bi poskupio nešto manje jer je cijena padala, ali svakako bi ih to dovelo u probleme.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay