Financial Times uvrstio još četiri hrvatske tvrtke na popis.

Zahvaljujući rastu prihoda od 2018. do 2021. godine od čak 6068,1 posto, hrvatska fintech tvrtka Aircash uvrštena je na visoko 14. mjesto od 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi prema godišnjem popisu koji objavljuje ugledni britanski poslovni dnevnik Financial Times.

Popis 1000 najbrže rastućih europskih tvrtki FT-a temelji se na rastu prihoda od 2018. do 2021. godine, što u ovom slučaju pokazuje koje su tvrtke napredovale u razdoblju lockdowna, unatoč i zahvaljujući pandemiji. Stoga je na ovogodišnjem popisu najviše tehnoloških i e-commerce tvrtki. Prvo mjesto zauzela je britanska tvrtka Tripledot Studios koja proizvodi mobilne igre, drugo fintech tvrtka Marshmallow, također britanska, a treće talijanski proizvođač litijskih baterija WeCo.

Da bi dospjele na popis, tvrtke moraju imati prosječnu godišnju stopu rasta (compound annual growth rate – CAGR) od 36,2 posto. Aircash je imao CAGR od 295,7 posto te rast prihoda sa 199 tisuća eura u 2018. na 12,1 milijun eura u 2021. godini.

– Proširenje poslovanja na nova tržišta u EU u prošloj godini značajno je utjecalo na naš rast te će daljnji planovi širenja dodatno ojačati našu poziciju. Također, u planu je i daljnje širenje tima stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva – izjavio je ovim povodom Hrvoje Ćosić, izvršni direktor Aircasha.

Cijeli članak i više o ostalim uvrštenim hrvatskim tvrtkama možete pročitati na: lidermedia.hr