S obzirom na to da sutra istječe odluka o zamrzavanju cijena goriva, Vlada je na telefonskoj sjednici donijela nove odluke o ograničavanju cijena goriva.

‘Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana. U tom kontekstu, i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno prihode za vrijeme turističke sezone’, stoji u priopćenju Vlade nakon telefonske sjednice.

‘Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda. Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana’, poručuju iz Vlade.

Da Vlada nije reagirala odlukom, cijene benzina i dizela drastično bi porasle. Prema neslužbenim informacijama, eurosuper bi koštao oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay