LONDON, 17. ožujka 2017. (Hina) – Vlasnik British Airwaysa pokrenuo je novu niskobudžetnu zrakoplovnu kompaniju za prekooceanske letove sa sjedištem u Barceloni, pišu u petak britanski mediji. 

U britansko-španjolskoj zrakoplovnoj grupi IAG, u čijem su vlasništvu British Airways i španjolska Iberia, navode da će nova kompanija Level u početnoj fazi letjeti iz Barcelone za Los Angeles, Oakland, Buenos Aires i Punta Canu u Dominikanskoj Republici.

Letovi kreću u lipnju, navodi se u priopćenju.

Nova tvrtka koristit će dva nova zrakoplova Airbus A330, a u njoj će raditi posada Iberije, navodi BBC.

Izvršni direktor IAG-a Willie Walsh kazao je kako će Level postati peti zrakoplovni brend grupacije, uz Aer Lingus, British Airways, Iberiju i Vueling.

“Barcelona je sjedište Vuelinga i to će omogućiti putnicima da povežu Vuelingovu široku europsku mrežu letova s prekooceanskim letovima Levela”, pojasnio je.

Početna cijena leta u jednom smjeru bit će 99 eura za Los Angeles i Oakland, te 149 eura za Buenos Aires i Punta Canu.

Potez je uspoređen s Lufthansinom ponudom letova na destinacije na Karibima i u Aziji, koje realizira diskontna podružnica Eurowings.

Također je protumačen kao odgovor na novog norveškog diskontnog prijevoznika Norwegian Airlines, koji nudi letove iz londonskog Gatwicka u gradove poput Orlanda, Las Vegasa i New Yorka. Pripremaju također izravne letove u SAD iz gradova poput Belfasta i Edinburgha.

IAG-ov direktor napominje da će nastojati ponuditi letove Levelom i iz drugih europskih gradova. “Doista smo uzbuđeni zbog prilika za razvoj i širenje”, dodao je Walsh.

Grupa je prošle godine, potpomognuta nižim cijenama nafte, ostvarila dobit od 1,8 milijardi eura, što predstavlja skok od 64 posto u odnosu na godinu prije.

(Hina)