Iz domaće tvrtke istaknuli su da nisu dužni vratiti uplaćeni novac, budući da između putnika i agencije nije raskinut ugovor jer još uvijek traju posebne okolnosti uzrokovane pandemijom

Tvrtka “Ilirija” iz Biograda na Moru mora vratiti predujam turističkoj agenciji iz Švedske čiji su gosti zbog proglašenja pandemije koronavirusa morali otkazati rezervacije u hotelima “Ilirija” i “Kornat” od 19. do 26. travnja 2020. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je hotelska kompanija u postupku odbila vratiti novac navodeći kako pandemija još traje, te je avansnu uplatu iz Skandinavije u međuvremenu potrošila na plaće radnika, Tina Grgas, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, presudila je da švedskoj agenciji ipak moraju vratiti 6870,36 eura, što u protuvrijednosti prema aktualnom tečaju iznosi gotovo 52 tisuće kuna.

Prema stajalištu suda dogodio se, naime, sporazumni raskid ugovora, kada je inozemna agencija 17. ožujka 2020. zbog izbijanja pandemije zatražila od “Ilirije” otkazivanje opisane rezervacije bez troškova, što je biogradska tvrtka dan kasnije i prihvatila.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay