Cestovni teretni promet godinama se suočava s problemom ‘praznih kilometara’ odnosno velikih dionica puta koje teretna vozila prelaze bez ikakvog tereta, obično nakon što isporuče robu. S rastom cijena goriva, prijevoznici sada više nego ikad prije trebaju hitno rješenje jer se osim suvišnog ekološkog onečišćenja, stvaraju i nepotrebni troškovi. Problem nije lako rješiv, ali bi u njegovu rješavanju možda mogla pomoći tehnologija

Izrazito je to složen problem zbog prirode ove industrije. Proizvođači i trgovci na malo otpremaju različite količine robe na različite lokacije, katkad se istovremeno oslanjajući i na više prijevoznika. U idealnim uvjetima, transporterima bi trebao jedan klijent (ili više njih) za kojeg će prevesti robu u jednom smjeru te onda drugi klijent za kojeg će prevoziti u povratku. Ali pri tome trebaju imati kamion koji je prilagođen teretu koji prevozi, s rashladnim uređajem ili prijenosnim viličarom.

Martin Willmor, suosnivač i izvršni direktor DigiHaula, digitalne platforme koja usklađuje pošiljke s transportnim vozilima, smatra da to je to teško rješiv problem i da je oslanjanje na analogne procese također jedan od problema. ‘Lanac opskrbe kao sektor je jedna od posljednjih industrija koja je postala digitalna’, rekao je Willmor koji je pokrenuo DigiHaul nakon duge karijere u DHL-u. Prema njegovim riječima neki prijevoznici još uvijek rezerviraju dostavu telefonom ili mailom, što znači da informacije o tome što se kamo šalje ne čuvaju na jednom mjestu. Zbog toga je teško pronaći pošiljke robe koje bi kamioni mogli utovariti pri povratku.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay