Nakon tri godine pandemijske “pauze” sajam ITB Berlin, jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova s tradicijom od 1966. godine, ponovno je otvorio svoja vrata. Na sajmu sudjeluje oko 5.000 izlagača iz 161 zemlje svijeta uz moto „Mastering Transformation“. I upravo tu Hrvatska je među traženijim europskim destinacijama. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavlja 20 suizlagača, turističkih zajednica, agencija, hotela. Hrvatsku delegaciju je predvodila Nikolinom Brnjac, ministrica turizma i sporta i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.   

Odgovarali su na pitanja njemačkih novinara, u društvu Gordana Bakote, veleposlanika RH u SR Njemačkoj i Romea Draghicchia, direktora Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Direktor Staničić je predstavio rezultate hrvatskog turizma, očekivanja od ove turističke godine, ali i brojne druge novosti, investicije i primjere dobrih održivih projekata iz hrvatskog turizma, podsjećajući kako je upravo Lijepa naša prošle sezone proglašena prvakom europskog turizma

– Nama najvažnije turističko tržište je upravo– Njemačka. Partneri su optimistični, potražnja za putovanjima je velika te očekuju ostvarenje rekordnog prometa iz rekordne 2019. godine. Oporavak je vidljiv i kroz ponovni trend ranog bukiranja pa kroz ožujak krećemo sa posebnom kampanjom za rano bukiranje aranžmana na najvećim travel platformama u Njemačkoj poput Expedie i Weg.de – poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a

Njemačke medije je zanimala povezanost željezničkim putem.

– Sa Češkom već godinama radimo na toj poveznici, Prag, Bratislava, Budimpešta, Zagreb, Rijeka, pa putem Splita. Otvoreni smo i za suradnju s njemačkim željeznicama – kazao je Staničić, dok je ministrica nadodala kako Hrvatska Vlada planira najveća ulaganja upravo u željezničku infrastrukturu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: HTZ