Vrijednost transakcija kroz digitalne novčanike premašit će 12 bilijuna američkih dolara u 2026., dok će u ovoj godini iznositi 7,5 bilijuna dolara, navodi Juniper Research.

Kako bi kapitalizirali ovaj značajan rast, vodeći dobavljači digitalnog plaćanja diverzificirat će proizvode plaćanja kako bi uključili nova rješenja, kao što su “kupi-sada-plati-kasnije” (eng. buy-now-pay-later) i kriptovalute.

Također, kroz istraživanje se pokazalo da je povećanje prihvaćanja metoda plaćanja digitalnim novčanicima u e-trgovina bila pokretačka snaga omogućavanja njihove daljnje upotrebe. Predviđa se da će aplikacijska programska sučelja (APIs) koji povezuju financijske institucije s lokalnim trgovcima biti ključni za međunarodni rast upotrebe digitalnih novčanika za velike, prekogranične “igrače” u e-trgovini.

Juniper Research je identificirao i pet vodećih pružatelja usluga na globalnom tržištu, a to su redom PayPal, Alipay, WeChat Pay, Apple Pay i Google Pay. Dakle, jasna je dominacija američkih i kineskih pružatelja usluga.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay