Pregovori o izmjenama Zakona o radu vodit će se odsad u redovitom tjednom ritmu, petkom, dogovoreno je na sastanku sindikata, poslodavaca i Ministarstva rada u okviru novoosnovane radne skupine, a kako doznajemo, prvo vruće pitanje kojim će se socijalni partneri baviti je tzv. fleksibilizacija ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Preciznije, kako olabaviti uvjete u kojima se ugovori o radu ubuduće mogu otkazivati. Na stolu će svakako kasnije biti, prema najavama ministra Josipa Aladrovića, i modernizacija odredbi o radu od kuće ili na daljinu, kao i mogućnost povećanja sati dopunskog rada, a sindikati i poslodavci su već najavili da oni imaju malo dulju listu želja. Oko najškakljivijeg pitanja, otpuštanja, i Ministarstvo rada, kao i poslodavci, smatraju da bi upravo fleksibilizacija trebala utjecati na to da se počne smanjivati broj novosklopljenih ugovora na određeno.

Oni su, naime, posljednjih godina u Hrvatskoj postali praktički pravilo, a prema ZOR-u bi trebali biti iznimka. 

Oko rada od kuće, koji je postao češći otkad je izbila pandemija koronavirusa, donekle su formulirali stajališta. Kako doznajemo, smatraju da bi u ZOR-u trebalo zadržati postojeći članak o “radu na izdvojenom mjestu rada” te uvesti novi, rad na daljinu koji bi predviđao dva modusa – privremeni rad na daljinu i stalni rad na daljinu. U prvom slučaju, omogućilo bi se radnicima da povremeno, kad to žele, rade izvan prostora tvrtke, a odgovornost bi tada bila na njima oko uvjeta u kojima rade. Za stalni rad na daljinu predlažu da se utvrdi neoporeziva naknada za troškove koje radnik ima u svojim prostorima i koje bi mu poslodavac onda plaćao.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay