Novoregistrirana i vrlo angažirana Udruga Glas Poduzetnika, koja okuplja mikro, male i srednje poduzetnike, obrtnike, samozaposlene i sve zaposlenike u privatnom sektoru, a okupile su ih Vladine mjere za spas gospodarstva, otišla je i korak dalje u svojim zahtjevima.

Njihov poznati član osnivač ekonomist Vuk Vuković, danas je uputio i niz drugih prijedloga kojima bi se u ovim kriznim vremena osigurala transparentnost trošenja proračunskog novca. 

Njegova Udruga se izborila kod Vlade za novi, po njima daleko bolji, set mjera za sačuvanje radnih mjesta i to pod egidom “otpis, a  ne odgoda!, a sada je Vuković taksativno nabrojao što treba još napraviti kako bi državni novac završio tamo gdje mu je mjesto. Evo njegovih prijedloga:

1. Objava podataka koje firme su dobile sredstva i koliko su dobile kroz Vladin paket mjera
Implementira: Fina

2. Objava projekcija Ministarstva financija o proračunskim prihodima i rashodima tokom 2020., o očekivanom deficitu, o planu zaduživanja
Implementira: Ministarstvo financija

3. Potpuna transparentnost proračuna svih jedinica lokalne samouprave (JLS), što znači svaki račun: ručkovi, dnevnice, bruto plaće svih zaposlenih u lokalnoj jedinici, svaka javna nabava!
Implementira: JLS pod zakonskom obvezom koju donesu Vlada i Sabor

Cijeli članak i sve ostale prijedloge možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay