VUKOVAR, 13. veljače 2017. (Hina) – Program za usavršavanje menadžera PUMA se već jedanaestu godinu provodi u Vukovarsko-srijemskoj županiji i kroz njega je do sada prošlo 280 polaznika iz te županije, istaknuto je u ponedjeljak u Vukovaru gdje su ugovor o sufinanciranju tog programa potpisali predstavnici županije i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). 

Ugovor o sufinanciranju potpisali su zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba i zamjenikom glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić.

Cilj programa PUMA je provođenje edukativnih seminara u sklopu programa za poduzetnike s područja županije i za mlade nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, objasnio je Cirba.

“Najveći nam je problem iseljavanje mladih i moramo sve učiniti kako bi zaustavili trend odlazaka iz županije i Hrvatske. Ovaj program jedan je od pokušaja da zaustavimo odlazak, posebice mladih i perspektivnih kadrova sa željom da ostanu i ovdje pronađu svoju perspektivu”, poručio je Cirba, dodajući kako Vukovarsko-srijemska županija ima vrlo dobru suradnju s poslodavcima.

Po riječima Bernarda Jakelića, do sada je program PUMA na razini Hrvatske prošlo oko 2.000 polaznika, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji njih 280.

“Pokrenuli smo i novi program ‘Poslodavci i privatni sektor za mlade’, u sklopu kojega s osječkim sveučilištem i visokim školama pokrećemo projekt studentskih praksi koje će se održavati po tvrtkama članicama HUP-a”, kazao je Jakelić, dodajući kako je projekt prepoznala i Europska banka za obnovu i razvoj koja će program sufinancirati.

(Hina)