ZAGREB, 25. travnja 2017. (Hina) – Konferencija Microsoft WinDays otvorena je u utorak na otoku Sv. Nikola pored Poreča, a glavne teme su digitalna transformacija te rješenja otvorenog koda i sigurnost informacija.

Konferencija WinDays je regionalni poslovno-tehnološki skup u organizaciji Microsofta koji okuplja sudionike iz raznih industrija te ugledne strane i domaće predavače kako bi se prenosila znanja i kreirale ideje o važnosti uvođenja tehnologije u sve razine društva. O digitalnoj transformaciji govori se u poslovnom, a rješenja otvorenog koda i sigurnost informacija bit će u fokusu tehnološkog dijela konferencije.

Direktorica Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina Lejla Zukić-Krivdić na otvaranju je digitalnu transformaciju ocijenila nezaobilaznom za sve organizacije i nužnom za rast gospodarstva.

“Promjene zahvaćaju sve grane gospodarstva i događaju se svugdje u svijetu, lokalno i regionalno, a digitalne tehnologije u tome igraju značajnu ulogu pa je u zadnjih nekoliko godina pojam digitalne transformacije postao nezaobilazan”, rekla je Lejla Zukić-Krivdić.

Prezentacije vlastite digitalne transformacije i stvaranja digitalno konkurentnih organizacija na konferenciji WinDays danas će održati predstavnici Podravke, startupa Agrivi, projekta GoGreen i Addiko banke, a primjer transformacije u državnoj upravi prikazati ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Marko Krištof .

Nakon prezentacija slijedi okrugli stol “Zašto i kako smo stvarali digitalno konkurentne projekte?”

(Hina)