S obzirom na veliku potražnju studenata za stanovima, karakterističnu za ovo doba godine, Zagreb je tijekom kolovoza ponovno najtraženiji grad za najam stanova, a studenti sada imaju veći izbor s obzirom da se nudi velik broj onih prvotno predviđenih za dnevni najam.

Iz oglasnika Crozilla ističu i da, nakon što je tri mjeseca zaredom proveo na drugoj poziciji, iza prvoplasirane Rijeke, velika potražnja studenata karakteristična za ovo razdoblje godine učinila je tijekom kolovoza Zagreb ponovno najtraženijim gradom za najam stanova.

Najamnine u kolovozu od 250 eura na više

S obzirom na događanja proteklih mjeseci, što uključuje potres, u središtu Zagreba potražnja je osjetno pala, što se odrazilo i na cijene, pa je na oglasniku Crozilla.com u užem i širem centru grada moguće pronaći stanove već od oko 300 eura.

Tako, za razliku od potražnje u ovom razdoblju ranijih godina, koja je bila koncentrirana prvenstveno na stanove u središtu grada, na Crozilli su se tijekom kolovoza najviše pretraživali stanovi za najam na Trešnjevci, u Maksimiru i oko “Kvatrića”, a tek onda u središtu grada te Črnomercu i Dubravi.

Alan Burazin iz agencije Angelus nekretnine kaže da se najbrže, u roku od tjedan dana, a ponekad i brže, iznajme stanovi površine 30-40 kvadrata koji imaju realnu cijenu, posebno ako su dobro opremljeni.

Tako su tijekom osmog mjeseca garsonijere bile posebno tražene, a cijene stanova veličine od 20 do 40 kvadrata površine oglašavane su od oko 250 eura na više.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay