Iako je široj javnosti najpoznatija po svojoj PayDo mobilnoj aplikaciji za plaćanje parkinga, koju su izbacili krajem 2017., zagrebačka IT tvrtka Infoart je sa svojih 70 stručnjaka jedan od lidera hrvatskog tržišta poslovnog softvera gdje se, osim s domaćom konkurencijom, bore i s globalnim igračima poput Microsofta, Oraclea i SAP-a.

Možda PayDo nije njihov najveći projekt, ali je zasigurno među najzanimljivijim i najperspektivnijim jer im je otvorio mogućnost izlaska na globalno tržište.

Naime, iako je PayDo ime u Hrvatskoj već zaživjelo, pokazalo se da tvrtke i brendovi s tim imenom već postoje na nekim tržištima. Zbog toga se moralo ići u rebrending te se i u našoj zemlji sad ta aplikacija zove Bmove”, navodi Sirovica.

Iz Infoarta pojašnjavaju da se već sad parking putem Bmove aplikacije može plaćati u više od 100-tinjak gradova i općina u Hrvatskoj i Slovačkoj, a uskoro kreće širenje na druge zemlje – prve na redu su Italija i Austrija.

Njihovo prisustvo na međunarodnoj sceni mobilnog plaćanja, parkinga i e-mobilnosti, počelo je prije 15-ak godina, kada su s partnerima u Njemačkoj osnovali startup koji je kasnije preuzeo Volkswagen, te je tada započela i suradnja Infoarta i s najvećim europskim proizvođačem automobila.

Trenutno rade i na otvorenom programu za e-mobilnost u Hrvatskoj, napravljena je integracija za HT-ove punionice, a u konačnici se nadaju omogućiti unificirano plaćanje punjenja za sve korisnike.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay