Možda ste u ovogodišnjem rasporedu konferencije .debug naletjeli i na ime Vitora Spencera i zapitali se o čemu će pričati. Naslov Forging revolutions: The agriculture example pomalo je misteriozan i samo naslućuje da se radi o nekakvoj revoluciji u poljoprivredi.

Na prvu će vam to možda djelovati kontraintuitivno – kakva je to revolucija moguća u jednoj od najstarijih industrija na svijetu, zapitat ćete se. Ali, ekipa iz hrvatske agrotehnološke kompanije AGRIVI ne samo da zna odgovor, već i predvodi tu revoluciju, i to na globalnoj razini.

Vitor će na konferenciji pričati o svom osobnom iskustvu u AGRIVI-ju, a ovdje ćemo vam otkriti malo više o promjenama koje se događaju u poljoprivredi na svjetskoj razini – i odgovoriti na pitanje zašto je trenutno  upravo AgTech jedna od najhot industrija.

U čemu je problem?

Kao i svaka dobra priča, i ova počinje s problemom koji je potrebno riješiti. Radi se o jednom od trenutno najvećih problema sadašnjice – problemu proizvodnje hrane.

Što zapravo radimo u AGRIVI-ju?

Želimo potaknuti poljoprivrednike svih veličina, a pogotovo velike priozvođače hrane, da umjesto oslanjanja na tradicionalne prakse svoje poslovanje preusmjere na donošenje odluka utemeljenih na stvarnim podacima i činjenicama koje su dobili ravno s polja.

Izgradili smo sveobuhvatni paket digitalnih poljoprivrednih rješenja koja mogu pomoći svim sudionicima u poljoprivredno-prehrambenom lancu; od poljoprivrednih gospodarstava, proizvođača prehrambenih proizvoda, banki za poljoprivredno poslovanje, ministarstava poljoprivrede i svih ostalih sudionika.

Uz našu platformu, poljoprivrednici mogu upravljati svojim poljoprivrednim gospodarstvom i imati kompletan nadzor nad svim procesima tijekom cijele godine.

S našim softverom mogu spojiti svu svoju mašineriju, IoT i ERP, mogu povući podatke sa satelitskih snimki, analizirati podatke, vidjeti koje prakse funkcioniraju, a koje ne, dobiti preporuke i postaviti alarme. S AGRIVI softverom dobivaju digitalnu presliku svog gospodarstva kojim puno lakše upravljaju.

Cijeli članak možete pročitati na: debug.hr

Foto: Pixabay