S novim porastom cijene goriva, ponovno se povećao interes za prijevoznim sredstvima na struju. Tako je porasla potražnja za električnim automobilima, ali i za alternativnim oblikom prijevoza – električnim biciklima i električnim romobilima. Podsjetimo, povećana potražnja za biciklima i romobilima porasla je i tijekom pandemije, no iz potpuno drugih razloga – kako bi se ljudi manje gužvali u javnom prijevozu i mogli držati distancu.

Sada su razlozi ekonomski, jer uz trenutačne cijene goriva, koje mogu i dalje rasti, jasno je kako troškovi mjesečnog prijevoza konstantno rastu. Kada su cijene nafte i goriva počele rasti, mediji su ponajviše pisali o povećanoj potražnji za električnim biciklima, no posljednji prodajni podaci pokazuju da je snažno povećana potražnja i za romobilima.

Iako su romobili sve do pred kraj prošlog desetljeća bili rijedak prizor na gradskim cestama, danas ih mnogi koriste kao brzo prijevozno sredstvo s kojim jednostavno zaobilaze gužve na cestama i, naravno, štede novac koji bi potrošili za gorivo i parkiranje.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay