Pozdrav svim čitateljima!

Zovem se Toni Borovac, rodjen 1977 u Splitu, osnivac sam SpaceSys-a. Cijeli zivot sam vezan uz tehnologiju, tehnicku kulturu, znanost i umjetnost i na veliku srecu dobio sam priliku da vam malo solim pamet o aktualnim tehnologijama, a najvise o onima koje dolaze.

Moje polje rada sada je vezano primarno uz virtualnu stvarnost i dizajn VR interfacea, 3D dizajn i 3D grafika opcenito, izrada virtualnih svjetova, te sada i igara. To me još kao dijete privuklo kompjuterima, čitajući knjige, gledajuci SF filmove znao sam što želim raditi. Kompjutere sam zavolio vec sa 6 godina, a posebno me fasciniralo što s njima mogu mjenjati svijet oko sebe i od tada gledam kako unaprijediti sustave koje koristim. Moji interesi su me odveli na neprestani put, koji nikad naizgled necu napustiti, niti dovrsiti, ali cu ga podjeliti sa vama.

Ta kombinacija interesa i velika želja me je navela na stvaranje puno projekata još od rane mladosti, no vec nakon prvog susreta sa pravim 3D-om, natjeralo me na razmisljanje o 3D sustavima. Sanjao sam virtualne sustave poput SpaceSys-a. Tražio sam svoju priliku kako započet tako nešto, naizgled nemogućeg pothvata iz Splita i Hrvatske.. No uspjeli smo, sami, mali kakvi jesmo, zapravo isti kao i vi, napraviti čudo.

Sada su se zvijezde poslozile i stvorila se prilika da pokrenemo jednu inicijativu za svoj rodni grad. Riječ je o stvaranju jednog poslovnog inkubatora ideja, zasnovanih na novim tehnologijama. Gospodin Jure Brekalo, zajedno sa svojom tvrtkom Terracon i uz pomoć svog ogromnog iskustva odlucio nam je pomoći stvoriti platformu za okupljanje stručnjaka iz raznih područja, te im putem naše zajednicke vizije pružiti poslovni iskorak i odskočnu dasku za nove projekte.

Radimo s ciljem zadržavanja mladih i obrazovanih ljudi kod kuce nudeći im nove opcije poslovanja koristeći najnaprednije tehnologije današnjice. Također nam je cilj stvaranja novih vrijednosti za mlade, pružajući im primjer i način da budu konkurentni cijelom svjetu iz svog doma uz pomoc naseg malog VR tehnoloskog raja, nesebično nudeći platformu s kojom mogu prići našim partnerima koji žude za primjenama novih tehnologija.

Cilj ovog bloga je stvaranje i otvaranje jedne zdrave zajednice u kojoj inovacija, tehnologija i poduzetništvo ide ruku uz ruku, provjerenim putevima i sa iskustvom koje vam mozemo ponuditi. Nadam se da ce biti zainteresiranih koji ce se ukljuciti u razgovor i pomoci nam u stvaranju jedne oaze znanja i tehnologije u Splitu, gradu lijepih izloga sa premalo vrata.

Svi smo svjesni kako Hrvatska danas nije zemlja poslovnih prilika, ali, dozvolite nam da vam pokušamo proširiti vidike, da vam dokažemo da se može stvarati i u kod kuće ukoliko znate koristiti nove tehnologije i želite ići ukorak s vremenom. Želimo stvoriti ekosustav zasnovan na našoj platformi koja može upogoniti mnoštvo poslovnih ideja, one koje mi razvijamo sada i one koje bi vi mogli, zajedno sa nama.

Uvijek me zabavljalo misliti na buducnost, kakva ce ona biti, oblikovati je u mislima s novim mogucnostima pitajući se kako ja mogu utjecat na nju, kojim alatima i na koji nacin. Odgovor za mene je bio tehnologija.

Moji istomišljenici, znalci, entuzijasti, profesionalci, dobrodošli ste ovdje skupa sa nama rasti, a svi oni koji žele naučiti više neka nas prate. To je ujedno i prvi korak ka pridruživanju jednoj iskrenoj želji da se stvori jedna bolja budućnost, za one koje žele i znaju.

Foto: Pixabay