Poštovani/e,

pozivamo Vas na predstavljanje programa zaštite sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija, koje će se održati u srijedu, 30. studenoga 2016. godine, s početkom u 11 sati u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (prizemlje, Donje Svetice 38, Zagreb).

Tom prigodom na konferenciji za medije bit će predstavljena prva brošura iz programa pod naslovom „Kako zaštititi dijete u svijetu Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“. Brošura donosi praktične i korisne savjete vezano uz opasnosti i sigurnost na Internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, načina ponašanja i uporabe društvenih mreža.

Riječ je o programu koji će pomoći sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, kao i davanju potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.

Program će se provoditi na način da će svake godine svi učenici 5. razreda u Republici Hrvatskoj dobiti posebnu brošuru prilagođenu trenutnom stupnju razvoja mrežnih tehnologija, o sigurnosti na Internetu, pravilima ponašanja i prevenciji cyberbullinga.

Program provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u partnerstvu s Hrvatskom poštom.

Pozivamo Vas da medijski popratite ovaj događaj.

S poštovanjem,

# # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr