Premijer Andrej Plenković kazao je u srijedu kako proces izvanredne uprave u koncernu Agrokor te proces nagodbe idu dalje, da Vlada trenutno provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave, te da do tada Ante Ramljak, koji je ponio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika, nastavlja svoj posao, a poručio je i da nema rekonstrukcije Vlade.

“Kao ključnu poruku koju želim poslati svim zaposlenicima, vjerovnicima i dobavljačima je da proces izvanredne uprave i proces nagodbe ide dalje i da Agrokor funkcionira zajedno sa svim kompanijama u njegovom sastavu normalno. Vlada RH u ovom okolnostima trenutno provodi konzultacije kako bi predložila trgovačkom sudu imenovanje nove izvanredne uprave, a u međuvremenu gospodin Ramljak će nastaviti svoj posao kao što je to bilo i do sada. Nema nikakvog prekida funkcioniranja niti izvanredne uprave niti funkcioniranja kompanije, a sukladno tome niti bilo kakve opasnosti za destabiliziranje cijelog procesa”, poručio je Plenković novinarima u Banskim dvorima na konferenciji za novinare, a nakon što su cijeloga dana u Vladi vođeni razgovori na temu Agrokora.

Ti su razgovori uslijedili nakon što je javnost doznala podatke o iznosima za koje je savjetnička tvrtka u procesu restrukturiranja Agrokora, AlixPartners kao “podizvođače” angažirala tvrtku Texo Management u kojoj je ranije radio Ramljak, a radi se o 250 tisuća kuna tjedno, nakon čega je jučer Ramljak ponudio ostavku za koju premijer kaže da ga nije iznenadila.

Nije izravno odgovorio bi li smijenio Ramljaka da on sam nije podnio ostavku, a potvrdio je kako postoji mogućnost da se sada imenuju i zamjenici povjerenika, što prilikom Ramljakova imenovanja nije učinjeno.

Moguće je imenovanje zamjenika izvanrednog povjerenika

“Moguće je da bude odluke o tome da se imenuje i više od samog izvanrednog povjerenika, to Zakon predviđa. To lani nismo učinili, sada ova situacija možda zahtijeva i neke dodatne snage”, rekao je Plenković.

Podsjetivši na postignuto u posljednjih deset mjeseci, premijer je zahvalio Ramljaku i svim drugim stručnjacima angažiranim u tom procesu. Zbog toga i cilja stabilizacije hrvatskog gospodarstva želim da u predstojećem razdoblju, sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, učinimo sve da se proces nagodbe dovrši, rekao je premijer.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: Shutterstock