Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da saborsko Istražno povjerenstvo treba pomoći u rasvjetljavanju slučaja Agrokor, jedne od najvećih afera u hrvatskoj povijesti, pa i pod cijenu promjene zakona.

Predsjedničino mišljenje razlikuje se od stajališta hrvatske vlade koja, pozivajući se na Zakon o istražnim povjerenstvima, smatra da saborsko Istražno povjerenstvo treba prestati raditi ako se pokrene sudski postupak o nekoj temi koju povjerenstvo istražuje. “Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu”, rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na rubu poslovne konferencije u Zagrebu.

Kazala je kako je svjesna da, kad je riječ o Istražnom povjerenstvu, postoje zakonska ograničenja, “međutim, mislim da je uvijek fleksibilnost potrebna i da se mogu mijenjati i zakoni kada je interes javnosti takav”. U slučaju Agrokora interes je “ogroman”, naglasila je predsjednica koja želi da se afera “raščisti, da svi oni koji su krivi u ovome, svi oni koji su nažalost doveli do situacije u kojoj se danas nalazi koncern Agrokor da odgovaraju za to”.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr