Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu, vrijednog 110 milijuna kuna, Algebra Grupa je obilježila 24. obljetnicu djelovanja i postavila čvrste temelje za provedbu razvojne strategije koja do 2026. godine podrazumijeva gotovo 70 posto više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva.Kao što je već rečeno radi se o investiciji od 110 milijuna kuna i to je najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Republici Hrvatskoj do sada, a investicija u izgradnju kampusa osigurana je kroz partnerski ugovor investicijsko-građevinske tvrtke Sigma i Algebra Grupe.

U gotovo četvrt stoljeća postojanja Algebrine programe je završilo više od 150.000 pojedinaca, a novi, moderno uređen multidisciplinarni prostor budućim generacijama polaznika i studenata osigurat će najsuvremenije uvjete rada koje obrazovna institucija u Hrvatskoj trenutačno može ponuditi, ističe dekan Algebre i član uprave Mislav Balković.

Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se nalazi gotovo 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserski projektori, nastavni proces odvijat će se i u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu, za cijelu Hrvatsku, objašnjava Hrvoje Josip Balen, član uprave Algebre.

Kreativnost i audio vizualne vještine studenti će dodatno razvijati u suvremenom Art Roomu, video i audio studiju te inovacijskom laboratoriju, dok će u 3D Production Roomu studenti 3D dizajna dodatno njegovati svoju umjetnički talent koristeći 3D printere i ostale uređaje za 3D obradu.

Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info