U NEŠTO više od jednog desetljeća Uber je promijenio način na koji se krećemo našim gradovima. Ova aplikacija za pozivanje prijevoza promijenila je sve – samo dodirnete svoj telefon i taksi će vas pronaći. Prijevoz plaćate preko aplikacije.

Kalifornijska tehnološka tvrtka pomogla je definirati ekonomiju povremenih i privremenih poslova, pri čemu su se radnici smatrali samozaposlenim osobama. Uber sada ima milijune vozača diljem svijeta i ubire milijarde dolara.

Uber je reguliranu taksi industriju, koju pokušava razbiti, često opisivao kao “kartel”. Međutim, tvrtku potresaju skandali. Vozači Ubera se bore za svoja prava. A sada je jedan zviždač otkrio mračne trikove kojima se Uber probio na unosna europska tržišta, piše BBC.

Glavni lobist tvrtke postao zviždač

Mark MacGann nekoć je bio jedan od vodećih direktora Ubera. Bio je glavni lobist tvrtke, sastajao se s članovima vlade i šefovima država u više od 40 zemalja.

Sada je postao zviždač.

Engleski dnevni list The Guardian došao je do tisuća dokumenata te ih podijelio s Međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara (ICIJ) i medijskim partnerima diljem svijeta. Uberovi dokumenti daju uvid bez presedana u to kako je ova tehnološka kompanija lobirala na najvišoj razini da bi omogućila agresivno širenje u Europu.

Uber je prikupio milijarde investicija koristeći ova sredstva da privuče vozače i putnike te izigrava propise. No Uberu je bila potrebna i politička potpora da bi se nosio s taksi industrijom.

Otkriveni dokumenti pokazuju kako su neprijavljeni sastanci, lobiranje na visokoj razini i zakulisni dogovori pomogli Uberu da ishodi podršku vodećih političara. Dokumenti se odnose na godine u kojima se Uber pokušavao probiti u Europu i pokazuju koliko je Uber bio spreman potrošiti da se približi moćnicima. U 2016. proračun za lobiranje i odnose s javnošću iznosio je 90 milijuna dolara.

Oni također razotkrivaju šokantne detalje o tome koliko je Uber intenzivno koristio tajnu tehnologiju kako bi izbjegao pravdu. Taktika parnog valjka bila je očita u gotovo svakom europskom gradu u kojem je Uber pokrenut, ali nigdje više od Pariza, Amsterdama i Londona.

Pariz je bio prvi europski grad u kojem je Uber pokrenut. Dolazak Ubera izazvao je kaos.

Uber se predstavljao kao tehnološka tvrtka koja preko aplikacije povezuje putnike s privatnim automobilima koji su morali biti unaprijed rezervirani. Uberove cijene bile su niske i nije bilo potrebe imati gotovinu.

Pariški taksisti gubili su mušterije i prihode, a 2014. izašli su na ulice. Taksisti su napali uberovce dok su prevozili prestrašene putnike, razbili im prozore i izrezali gume.

U veljači 2014. lansirana je kontroverzna nova usluga pod nazivom UberPop – usluga “dijeljenja vožnje”. Bila je to najjeftinija opcija u aplikaciji. UberPop vozači nisu morali imati profesionalnu licencu ili biti osigurani kao taksisti. To je značilo da je praktički svatko s automobilom mogao postati taksist i mnogi su iskoristili tu priliku.

No Uber je također počeo sklapati prijateljstva s mladim političarem na njegovom prvom ministarskom mjestu – Emmanuelom Macronom – koji je 2014. bio francuski ministar gospodarstva. Želio je riješiti problem nezaposlenosti liberalizacijom tradicionalnih struktura rada. Uber se savršeno uklopio u ovaj model.

Međutim, ni Macronova naklonost nije bila dovoljna. Socijalistički zastupnik Thomas Thévenoud angažiran je da pronađe zajednički jezik između taksija i platformi za prijevoz poput Ubera.

Način na koji je Uber poslovao on opisuje kao “kaubojski”: “Oni gurnu jednu nogu na vrata, zatim ih silom otvore i kad jednom uđu, prisiljen si se nositi s njima u dobru i u zlu.”

Od 1. siječnja 2015. novi zakon učinio je UberPop ilegalnim. Uber je nastavio nuditi ovu uslugu dok je osporavao sudske presude.

Do ljeta su napetosti dosegnule vrhunac. Taksisti su stupili u opći štrajk, a prosvjedi su ponekad prerasli u nasilje, dok su ministri pozvali na ukidanje UberPopa i zapljenu automobila vozačima bez dozvole.

Macron je cijelo vrijeme održavao kontakt s Uberom, a UberPop je suspendiran 3. srpnja. Uberov moćni prijatelj postao je predsjednik 2017. godine i za njegova mandata Francuska je dobila tisuće novih vozača Ubera.

“Poanta je u tome da je danas francuska vlada vjerojatno najveći saveznik Ubera u zapadnom svijetu”, rekao je Thévenoud za BBC.

Amsterdam – prevariti policiju

U prosincu 2014. UberPop je proglašen nezakonitim na sudu u Haagu, ali Uber nije htio dopustiti da ga to zaustavi. Dokumenti otkrivaju kako je Uber koristio svoju aplikaciju kako bi spriječio policiju da uopće dođe do njegovih vozača.

Igra mačke i miša između nizozemske policije i Ubera

Uber je identificirao policajce putem podataka iz aplikacije, a zatim im je, koristeći interni alat nazvan “greyball”, servirao lažni prikaz aplikacije UberPop, prepune automobila duhova koji se nisu htjeli zaustaviti za njih. Također su mogli blokirati bilo koga da rezervira vožnju u određenim zonama, obično oko policijskih postaja, pomoću alata koji se zove “geofencing”.

Ovi trikovi natjerali su policijske službenike da se zamisle jer nisu shvaćali zašto ne mogu rezervirati vožnju.

Profesor Bart Custers, stručnjak za digitalno pravo na Sveučilištu Leiden u Nizozemskoj, kaže da je prikupljanje i obrada osobnih podataka o policijskim službenicima vjerojatno nezakonito: “Zakon o zaštiti podataka EU propisuje da bi za to trebala postojati pravna osnova, koju tvrtka nije imala.”

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay