ZAGREB, 20. siječnja 2017. (Hina) – Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja te u planu ima zanavljanje 40 hektara vinograda, a u prodaji vina uz fokus na domaće tržište planira otvaranje novih, inozemnih tržišta, kazao je u petak direktor Belja Davor Bošnjaković na proslavi blagdana Sv. Vinka, zaštitnika vinogradara.

U vinariji Vina Belje u Baranji u petak je proslavljen blagdan Sv. Vinka (Vinceška), čime se obilježava početak rezidbe u vinogradima i početak nove vinogradarske godine, izvijestili su iz Belja.

U novu vinogradarsku godinu, kako navode, Vina Belje ulaze s odličnim rezultatima iz prethodne godine u kojoj je prodano 3,2 milijuna litara vina od čega više od 2,5 milijuna litara kvalitetne i vrhunske graševine koja je najvažnija sorta Vina Belje.

Graševina je i najraširenija sorta vinove loze u Hrvatskoj, a s obzirom na to da je 25 posto vina koja se proizvedu u Hrvatskoj upravo graševina, prodane količine kvalitetne i vrhunske graševine Belje najbolje prezentiraju sve veću potražnju za graševinom i svijest potrošača o njenoj kvaliteti i vrijednosti.

“Vinceška je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo, biti bolja od prošle i donijeti još jednu iznimnu berbu”, kazao je direktor Belja Davor Bošnjaković.

“Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja pa u planu imamo zanavljanje 40 hektara vinograda koji se nalaze upravo iznad naše vinarije i koje smo iskrčili prije nekoliko mjeseci. U prodaji vina zadržavamo fokus na domaćem tržištu, ali u isto vrijeme otvaramo i nova inozemna tržišta jer nam brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima potvrđuju velike potencijale naših vina”, izjavio je Bošnjaković.

(Hina)