ZAGREB, 20. siječnja 2017. (Hina) – Predstavnici osječkog startupa Pointers na najvećem će svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu početkom ožujka održati predavanje “Uspješna digitalizacija hrvatskog turizma” na poziv organizatora sajma i Svjetske turističke organizacije, jer su među prvima u svijetu turističke destinacije obradili i prikazali u VR 360º tehnologiji.

“S organizatorima ITB-a razgovarali smo i raspitivali se o mogućnostima nastupa na toj najvećoj svjetskoj turističkoj burzi te im dostavili promotivne materijale projekta Pointers, što je dodatno pobudilo njihov interes te su nas pozvali da drugog dana ITB-a 9. ožujka pred širokim auditorijem održimo predavanje o digitalizaciji u hrvatskom turizmu i predstavimo svoj projekt”, ističe za Hinu Krunoslav Weinpert, direktor i vlasnik Pointersa čije je sjedište u Osijeku.

Pointers će na ITB-u imati i samostalni izložbeni prostor na kojemu će posjetiteljima omogućiti da putem VR 360º (virtual reality tehnologije) dožive (gotovo) stvarnu prisutnost i ljepote hrvatske obale, plaža, mjesta, arheoloških atrakcija, sakralnih objekata i drugih znamenitosti.

Destinacije Pointers dostupna je i putem sedam mobilnih i internetskih platformi (od Androida i iOS-a preko društvenih mreža i mobilnog weba), nudeći turistima 40 različitih funkcionalnosti koje im olakšavaju izbor destinacije, informiranje o njima i snalaženje.

U manje od dvije godine do svjetske promocije i partnera

“U planu nam je globalna ekspanzija projekta o čemu pregovaramo s nekim investitorima i što ćemo moći otkriti nadamo se u veljači, a velika očekivanja imamo i od ITB-a gdje se već pripremamo za desetak sastanaka dnevno s potencijalnim partnerima iz svijeta. Očekujemo i suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom s kojom do sada još nismo surađivali, za razliku od Ministarstva turizma i Sektora za turizam HGK koji su nam dali potporu”, najavljuje Weinpert.

S izradom mobilnih aplikacija čiji je cilj promocija hrvatskog turizma Pointers je krenuo prije godinu i pol te je prva Pointers besplatna aplikacija pokrenuta u ljeto 2015. za otok Krk koja posjetiteljima pruža pogled na više od tisuću lokacija s detaljnim informacijama na hrvatskom i tri strana jezika. Osim za Krk, aplikaciju su izradili i za Pag i Hvar te za destinaciju Split-Trogir-Omiš, a u pripremi su i nove.

(Hina)