“Ne bojte se, jer Vam evo donosim radosnu vijest za sav narod:
danas se u Gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist – Gospodin!
Evanđelje po Luki, Novi Zavjet, 2, 10-12

Oduvijek je prosinac bio razdoblje iščekivanja: vrijeme došašća! Najljepše doba godina kada se okružujemo svojim bližnjima i iščekujemo rođenje Božića: kralja neba i zemlje. Vrijeme kada se u nama budi nada: nada u bolje sutra! Ove godine na poseban način u Hrvatskoj iščekivanje je bilo obilježeno još jednom nadom: nadom usmjerenom prema najvišim instancama naše države željno iščekujući mandatara. Gotovo je bila opipljiva čežnja i iščekivanje, kao da dočekujemo spasitelja koji u ovim teškim trenucima za našu domovinu treba poduzeti ključne korake – poglavito u ekonomiji – i vratiti nas na put rasta i održivog razvoja. I pred sam Božić – iščekivanje je dovršeno: imenovan je mandatar! Po prvi put u povijesti Republike Hrvatske – stručna osoba! Mimo svih političkih linija, imamo stručnjaka koji sastavlja Vladu. I zaista – preuzima veliku odgovornost i čeka ga težak posao.

Što bi trebali biti njegovi prvi koraci? Prvenstveno, ključna riječ je promjena! Velik sam zagovornik neoliberalne ekonomije – i zato smatram da prvi preporučeni korak mora biti usmjeren prvenstveno prema javnom sektoru odakle i mora započeti inicijativa promjene. Stoga, ponajprije sama država treba započeti promjenom okvira percepcije državne administracije i okretanja valorizaciji rada, povećanja efikasnosti administrativnih procedura i okrenuti se poticanju poduzetničke klime. Sljedeći korak jest pokretanje novih investicijskih projekata temeljen na suradnji sveučilišta, javnog sektora, regionalne (područne) i lokalne samouprave – znanosti i struke! Dakle, rezanje troškova i usmjeravanje prema investicijama jedini je pravi put!

A što će naš mandatar izabrati? Kakvu novu Hrvatsku sanja? Uskoro ćemo svjedočiti i vidjeti! Do tada – nade hrvatskih građana rastu – i nadajmo se da će ova kolumna dogodine obilovati pridjevima rasta i superlativima za hrvatsko gospodarstvo! Do tada ćemo u Uredništvu Terracon Business Newsa budno pratiti svaki korak novog budućeg predsjednika hrvatske Vlade kojemu želimo puno uspjeha uz nadu u bolje sutra s njim na čelu!

A vama dragi prijatelji, od srca želim čestit Božić uz obilje blagoslova i puno uspjeha u Novoj 2016. godini.

Neka vam je sretno i berićetno!