PAUL BRADBURY, hrvatsko-britanski pokretač portala Total Croatia News, ponovno se bavi hrvatskim turizmom, a rezultati su opet poražavajući. U najnovijem tekstu Bradbury analizira kako je na ponovno pokretanje turizma reagirala Grčka, a kako Hrvatska.

Što radi Grčka?

Vijest o tome da Grčka ima koherentan plan za ponovno pokretanje turizma našla se u mnogim medijima, među ostalima, u britanskom The Guardianu i na naslovnici web stranice BBC-ja.

To nije samo plan nego zaista dobar plan, transparentan, detaljan i dobro prenesen javnosti. Grčka bi tako čak mogla spasiti ostatak sezone.

Grčka poruka tako je dobro predstavljena da se našla u vrlo korisnom vremenskom okviru za ponovno otvaranje međunarodnih putovanja.

Što radi Hrvatska? Čestita sama sebi

U međuvremenu, Hrvatska, trenutačno na svojim web stranicama nudi nešto sasvim drukčije. Usred globalne pandemije, dok vrijednost dionica Zooma leti u nebo, a ljudi se pitaju hoće li koncept konferencijskog turizma ikad više postojati:

“Nakon što su 2018. razne svjetske asocijacije održale 114 konvencija u Hrvatskoj, u 2019. godini bilo ih je čak 123 pa je Hrvatska napredovala za četiri mjesta na ICCA ljestvici, na 34. poziciju u svijetu prema broju održanih konvencija. To je najbolja pozicija Hrvatske dosad, što također potvrđuje njen status vodeće konferencijske destinacije u regiji”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić.

Nakon jednog članka na Indexu prije dva tjedna, u roku od dva sata uspio je izbaciti faks-uređaj s web stranice Ministarstva turizma. Isti Indexov članak ukazao je da na stranicama Ministarstva turizma ne samo da nema nikakvih informacija o covidu-19 nego apsolutno nikakvih informacija uopće o koronavirusu.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay