U prvih devet mjeseci ostvarili prihode od 488,5 mil. kuna! Prosječna mjesečna neto plaća radnika tijekom 2022. godine iznosila je 9402 kune.

Brodogradilište Viktor Lenac je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarilo ukupne prihode od 488,5 milijuna kuna, rashode od 392,8 milijuna kuna te dobit od 78,4 milijuna kuna, a u brodogradilištu ocjenjuju da će im ova poslovna godina biti jedna od najstabilnijih i najzaposlenijih.

Za usporedbu, ukupni prihodi u prvih devet mjeseci 2021. godine iznosili su 242,7, rashodi 215,4, a dobit 22,3 milijuna kuna.

Prema podacima iz financijskog izvješća, Brodogradilište Viktor Lenac i u trećem tromjesečju ima dobru zauzetost kapaciteta iako je smanjen opseg standardnih remontnih poslova su i u trećem tromjesečju ostvareni prihodi slični onima iz prethodna dva.

U proteklom razdoblju Lenac je imao povećani broj upita koji su rezultirali dobrom popunjenošću proizvodnih kapaciteta i tijekom proteklog razdoblja te s nekoliko novih poslova, koji bi se trebali tek realizirati u posljednjem ovogodišnjem tromjesečju.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay