ZAGREB, 18. siječnja 2017. (Hina) – Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je s direktorima županijskih turističkih zajednica razgovarao o suradnji, njihovoj ulozi u turističkoj promociji te pripremama zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma, boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Ministar je naglasio kako je način rada i pristup tržištima vrlo dinamičan te da se marketinški pristup mora mijenjati praktički svakih pola godine.

“U hodu moramo brže mijenjati neke pristupe promociji, a županijske turističke zajednice morat će biti prvenstveno promotivno usmjerene i aktivne prema nižim razinama. Na tome ćemo morati maksimalno raditi”, kazao je Cappelli.

Podsjetio je na odlične rezultate turističkog prometa u 2016. ističući kako je glavni cilj hrvatskog turizma do 2020. povećati prihode na 14,3 milijarde eura.

“Kvalitetu i konkurentnost imamo u odnosu na bilo koju zemlju Mediterana. Ove godine otvorit će se novih 40 hotela, svi visokih kategorija, a znamo da su hoteli s 5 zvjezdica popunjeni 20 posto dulje od ostalog hotelskog smještaja. Na vama je da kvalitetno promovirate svoje destinacije, a želim bolju suradnju županijskih turističkih zajednica i sa Ministarstvom turizma”, poručio je Cappelli.

Naglasio je i da raste turistički promet na kontinentu, kao i da se intenzivno radi kako bi se ravnomjernije razvio turizam u Hrvatskoj.

Najavio je da će iz Fonda za razvoj turizma, kojim se financira javna turistička infrastruktura, natječaji ove godine ići će u smjeru dosadašnjih, dok će se što prije definirati sadržaj javnog poziva za financiranje programa i projekata na kontinentu, koji će se raspisati u ožujku.

(Hina)