Rješenje za pokretanje zračnog prometa u 2021., u kojoj će mnoge kompanijejoš imati financijske i logističke probleme s uvođenjem redovnih pa i lowcost linija, mogli bi biti čarter letovi, koncept koji Hrvatska nikad nije usvojila za razliku od konkurenata na Mediteranu, te lowcosteri za individualni segment potražnje, o kojoj sve i ovisi.

Iako se i u ovoj sezoni u Hrvatskoj u najvećoj mjeri očekuju cestovni gosti, naši sugovornici ističu da ne treba odustati od aviotržišta koja su itekako zainteresirana za dolazak na Jadran.

Dok čekamo da se zračni promet približi dinamici iz 2019. kad su u pitanju redovne linije, čarter će biti najbrže i najučinkovitije rješenje koje će uposliti i stradale turističke agencije, no ne bez ulaganja javnog sektora, ističu naši izvori iz čarter biznisa.

Pokazuje to i dinamika na tržištu, nakon nedavnog osnivanja nove domaće čarter kompanije ETF Airways, osnivanje hrvatskog startupa za aviočarter za proljeće najavljuje i osnivač njemačkog Sundaira. Slovenski turisti proteklog su vikenda krenuli na odmor na Tenerife zahvaljujući čarteru agencije Palma.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay