Dobre najave s britanskog tržišta stižu samo desetak dana nakon što je TUI UK najavio kako od svibnja ponovo pokreće 15 linija.

Najava britanskog premijera Borisa Johnsona da Velika Britanija napokon kreće prema popuštanju mjera imala je izniman efekt na turizam: kako prenose britanski i svjetski mediji, najveći svjetska turistička kompanija TUI nakon ove objave bilježi povećanje bookinga s britanskog tržišta za čak 600 posto u odnosu na prethodne dane, a dobre brojke pristižu i iz ostalih kompanija.

Kako nam je potvrdio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, booking s britanskog tržišta porastao je neposredno nakon Johnsonove najave otprije dva dana kako Velika Britanija planira otpuštanje mjera provesti u četiri faze, s krajnjim ciljem da se sve mjere koje trenutno priječe socijalizaciju među ljudima u potpunosti ukinu do 21. lipnja.

“Mi smo, naravno, neposredno nakon te objave osjetili efekt pa tako dubrovački hotelijeri potvrđuju rast bookinga s britanskog područja u iznosima od 30 do 40 posto u odnosu na prethodne dane, što nas posebno raduje. Taj se booking većinom odnosi na ljetnu sezonu, no hotelijeri se nadaju dobrom rujnu i listopadu, posebno s obzirom na cijepljenje”, rekao je Franković.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay