U projekt osmišljen od strane Instituta za inovacije na kojem studenti uče o kreativnosti i inovacijama, povezuju se s vodećim kompanijama i razvijaju primjenjiva inovativna rješenja do sad se uključilo više od 4500 mladih

Namijenjen je studentima iz cijele Hrvatske i razvoju njihovih investicijskih potencijala, a nakon odslušanih predavanja stručnjaka s Hrvatske i svijeta, studenti sad sudjeluju na vlastitim projektima

Najbolji inovativni projekti mladih studenata osvojit će i vrijedne nagrade 

Digitalni inkubator je u svoje dvije godine postojanja izgradio zajednicu od preko 4500 mladih, proaktivnih i poduzetnih pojedinaca koji vide stvari drugačije i žele stvarati vrijednost.

Učenici osnovnih i srednjih škola te studenti različitih fakulteta iz svih krajeva Hrvatske imaju se priliku kreativno izraziti te kroz različite aktivnosti inkubatora trenirati vlastitu kreativnost. Cilj ih je u online okruženju kroz StellarPlatform.com sve skupa povezati oko područja i tema koje ih vesele i interesiraju, a kako bi vlastitu strast usmjerili u stvaranje nečeg novog i smislenog.

Studenti su kroz razgovor s Daniellom Laureiro Martinez (ETH Zurich) mogli naučiti o razvoju kognitivnih sposobnosti za kreativno liderstvo, Ajay K. Kohli (Georgia Tech) im je pojasnio kako stvoriti tržište za inovacije, o tome kako voditi i biti vođen govorio je Darko Kreiner (US Air Force), Paolo Guenzi (Bocconi University) je detaljnije objasnio upravljanje prodajom inovacija, dok je John Deighton (Harvard Business School) predstavio na koji način digitalne platforme služe stvaranju vrijednosti.

Nagrade za one najuspješnije Izvanredni timovi će svoja rješenja predstaviti na završnoj ceremoniji koja će se održati u lipnju, a na kojoj će oni najbolji osvojiti vrijedne nagrade s ukupnim fondom koji prelazi 200.000 kuna.

U kontekstu učeničkog inkubatora, nagrađena će biti tri najuspješnija tima u kategoriji osnovnih i srednjih škola te će se dodijeliti nagrada „Škola za inovacije“ za najinovativniju osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj te priznanje „Mentor inovator“ za učitelje koji znatno doprinose razvoju kreativnosti svojih učenika.

Među studentima će biti nagrađena tri najbolja tima u svakoj industriji, a sveukupnom pobjedniku će se uručiti generalna nagrada od 20.000 kuna pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma.

Cijeli članak možete pročitati na: miss7.24sata.hr

Foto: Pixabay