PLITVIČKA JEZERA, 31. siječnja 2017. (Hina) – Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u utorak je istaknuo kako žalbu na odluku arbitraže u slučaju Ina-MOL priprema pravni tim te da će biti podnesena na vrijeme.

“Na tome radi naš pravni tim i žalba će biti podnesena na vrijeme”, odgovorio je Dobrović na pitanje novinara je li žalba napisana i kada bi trebala biti poslana.

Dobrović je u Nacionalnom parku (NP) Plitvička jezera prisustvovao predstavljanju izrade Plana upravljanja NP-om za razdoblje od 2017. do 2027. godine.

Na tvrdnju novinara da sutra istječe rok za žalbu te upitan koji su u njoj argumenti, Dobrović je rekao da ne bi komentirao detalje.

“Ne bih komentirao detalje. Oni (pravni tim) brinu o kvaliteti argumenata”, odgovorio je.

Na pitanje kakav je njegov stav o gradnji plinske elektrane na Cetini, rekao je kako je to projekt koji razvija tvrtka koja ima ambiciju tržištu ponuditi plinsku elektranu prilično velike snage, uz sadržaje koji uključuju reverzibilnu hidroelektranu.

“Sve su to vrijedne inicijative, međutim moram reći da se energetski sustav Hrvatske, kao i svake države, mora voditi na strateškim osnovama. Dakle, izrada strategije je ono s čime smo intenzivno krenuli i gdje ćemo definirati koji su glavni energetski objekti i gdje oni trebaju biti”, rekao je Dobrović.

“U svakom slučaju”, ocijenio je, “nije baš normalno da se jedan veliki objekt te snage pojavi, eto, voljom privatnih investitora. Možda je to tako bilo do sada…međutim, dalje to neće moći biti tako. Pritom, moramo reći kako nije isključeno da partneri u izgradnji sustava mogu biti i tvrtke”, istaknuo je.

(Hina)