Desetke ili stotine milijuna sljedbenika na popularnoj videoplatformi YouTube ima samo mali broj korisnika, no oni koji ih imaju, na njima prilično zarađuju. Ipak, i oni sami trebaju pomagače jer održavanje takvih naloga na YouTubeu i više je od posla za jednu osobu

Video montažeri su posebno zaduženi za odabir, rezanje i slaganje materijala video zapisa. Dok neki kreatori YouTubea, poput MrBeasta, imaju interne timove urednika koji su zaposleni na puno radno vrijeme, drugi urednici rade kao slobodnjaci i vode vlastite tvrtke.

Mnogi YouTuberi posebnu pažnju pridaju izradi ‘sličica’ (screenshota), malih slika koje služe kao pretpregled videa. Upravo te ‘sličice’ ključan su faktor u tome što će privući pozornost publike i uvjeriti ih da pogledaju na video, a što ih čini ključnim za konačni uspjeh videa.

Zarađivati ​​dobar novac kao urednik pri stvaranju videa zahtijeva kombinaciju vještine, dosljednosti i samopouzdanja.

Iznos koji zarađuju YouTube pomagači uvelike varira ovisno o popularnosti samog kanala, a pregledom dostupnih otvorenih radnih mjesta jasno je da, na primjer, scenarist za YouTube videe može zaraditi oko 300 tisuća, a videoproducent gotovo 500 tisuća kuna godišnje.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay