Iz Fonoe podsjećaju kako su u prvoj rundi prikupili 20,5 milijuna dolara, što im je omogućilo širenje ponude svoje platforme za automatizaciju izračunavanja globalnih poreza.

Domaća tvrtka Fonoa, koja pruža usluge automatizacije poreza za globalne digitalne platforme kao što su Uber, Zoom, Spotify i slični, objavila je kako je  prikupila novih 60 milijuna dolara investicija za daljnje širenje svojih globalnih poreznih rješenja. Investitore u B rundi financiranja predvodi Coatue, uz sudjelovanje Dawn Capital, Index Ventures, OMERS Ventures, FJ Labs te Moving Capital.

Kako ističu, nova investicija dolazi šest mjeseci nakon A runde u kojoj je prikupljeno 20.5 milijuna dolara. Fonoina platforma je prvo digitalno porezno rješenje s globalnom pokrivenošću, pružajući plug-and-play modularnu platformu koja pomaže tvrtkama automatizirati skupe i složene porezne procese. Koristeći jednostavno API rješenje, Fonoa utvrđuje i izračunava točan iznos poreza koji klijent treba platiti u realnom vremenu što rezultira klijentovom većom profitabilnošću uz smanjenje operativnih troškova i istovremeno povećanje usklađenosti s poreznim pravilima.

Fonou su osnovala tri alumnija Ubera – Davor Tremac, Filip Sturman i Ivan Ivanković – koji su iz prve ruke iskusili koliko je kompleksno pravilno izračunati i prijavljivati poreze državama diljem svijeta. Shvatili su kako postojeća ponuda poreznih softverskih rješenja nije prilagođena za digitalno doba i zahtijeva od klijenata da u projektima angažiraju brojne konzultante za implementaciju, što često traje nekoliko mjeseci, a iziskuje značajne troškove.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay