Predlaže se da jedna središnja agencija bude odgovorna za to da se zainteresirani iz cijelog svijeta mogu prijaviti putem interneta te bi ih ta agencija informirala što sve trebaju i koje dokumente moraju predati.

Njemački poslovni sektor brzo treba vrlo fleksibilnu useljeničku politiku kako bi se ublažila kritična nestašicu radne snage ili će se gospodarske aktivnosti znatno smanjiti, rekao je za dpa predsjednik Saveza njemačkih udruga poslodavaca (BDA) Rainer Dulger.

“Nedostatak kvalificiranih radnika toliko je prijeteći da ćemo vjerojatno morati prihvatiti gubitak gospodarskog prosperiteta u sljedećih 10 godina”, rekao je Dulger.

Procjenjuje da Njemačka godišnje treba najmanje 500 tisuća novih kvalificiranih radnika kako bi najveće europsko gospodarstvo moglo nastaviti s radom.

Pravi način koji bi to spriječio po njemu je brza i nekomplicirana mogućnost useljavanja za radnike s traženim vještinama. Smatra da bi proces trebalo voditi i putem interneta te ukinuti dugo čekanje na vizu.

Predlaže da jedna središnja agencija bude odgovorna za to da se zainteresirani iz cijelog svijeta mogu prijaviti putem interneta te bi ih ta agencija informirala što sve trebaju i koje dokumente moraju predati.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay