Ukupni prihod Mete pao je na 28,82 milijardi dolara, što je pad od 1 posto u odnosu na isto razdoblje 2021.

Meta, matična tvrtka Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, izvijestila je kako je zabilježila prvi pad prihoda na godišnjoj razini u povijesti. Pad prihoda zabilježen je u drugom tromjesečju (od travnja do lipnja), a iz tvrtke to pripisuju makroekonomskim pritiscima zbog kojih je bilo manje online oglasa. Osim te objave, investitorima su ponudili prilično tmurne projekcije za naredne mjesece, piše Financial Times.

Ukupni prihod Mete pao je na 28,82 milijardi dolara, što je pad od 1 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. Analitičari su pak očekivali prihod od 28,92 milijarde dolara, i to prema podacima koje je prikupio FactSet. Ranije ove godine Facebook je već izvijestio o svom prvom padu dnevno aktivnih korisnika. Kao odgovor na to, tvrtka je nedavno promijenila svoje algoritme na Instagramu i Facebooku kako bi funkcionirala više poput TikToka, preporučuju objave i onih korisnika koje ne pratite.

Iz Mete su objavili kako očekuju da će prihod za tekuće tromjesečje iznositi između 26 i 28,5 milijardi dolara, što je niže od 30,4 milijarde dolara koliko su očekivali analitičari, prema brojkama S&P Capital IQ-a. Vrijednosti dionica pale su za oko tri posto, netom nakon objave.

Dionice Snapa, vlasnika Snapchata, prošlog su tjedna pale za oko 25 posto. Prihodi od oglašavanja na Twitteru smanjili su se za 1 posto u drugom kvartalu, dok je Wall Street očekivao rast od 11 posto.

Najveći igrač u online oglašavanju, Alphabet, u utorak je također obznanio kako su prihodi od oglasa na YouTubeu pali ispod očekivanja. I sveukupni prihod Alphabeta, matične tvrtke Googlea, raste najsporije u posljednje dvije godine.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr