Tržište autobusera jedno je od rijetkih preostalih bojišta malih i velikih igrača, globalnih platformi i domaćih prijevoznika s dugom tradicijom. Neki će reći da je tržište liberalizirano, neki samo djelomično, a neki da smo deset godina u zaostatku od razvijenih zemalja EU.

Kao i u ostalim sektorima, globalna konsolidacija prisutna je i na tržištu prometnih usluga. S pozicije putnika ona je pozitivna jer putnik dobiva učestaliju uslugu i niže cijene, međutim, ako se gleda cjelokupni prometni sustav države ona ima i negativne posljedice. – Veliki prijevoznici zainteresirani su voziti na linijama na kojima ima puno putnika, a nisu im zanimljive linije s malo putnika koje nisu rentabilne. A država, županije i gradovi moraju osigurati stanovništvu prijevoz i na tim linijama. Tu onda dolaze do izražaja mali lokalni prijevoznici koje zato treba na neki način zaštititi i osigurati im održivo poslovanje – smatra Marko Šoštarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

U novom Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji bi trebao biti donesen u drugom kvartalu ove godine, sporni je dio u kojem prijevoznici na međunarodnim linijama mogu prevoziti putnike i unutar Hrvatske, a da ne prolaze usklađenje koje moraju proći domaće linije. – To direktno stavlja domaće prijevoznike u podređeni položaj jer voze cijelo vrijeme, dok se međunarodne linije mogu se otvarati/zatvarati kako to kome odgovara, i sasvim je legitimno da voze samo vikendom i za vrijeme sezone. 

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay