Na zastupnike Gradske zagrebačke skupštine smo od svibnja 2017.  godine do 1. studenog prošle godine potrošili nevjerojatnih 10,6 milijuna kuna, doznaju Index Istrage. Riječ je samo o naknadama koje dobivaju vijećnici u zagrebačkoj Skupštini, a koja se isplaćuje u bruto iznosu.

Rekorder po naknadama je Krešimir Kartelo (Neovisni za Hrvatsku), kojem je u dvije i pol godine isplaćeno malo više od 470 tisuća kuna, slijedi ga Ana Stavljenić-Rukavina s 424,771 kuna iz stranke Milan Bandić 365, a treći je Tomislav Jonjić kojem su isplaćene 396,763 kune bruto. Tom iznosu treba pridodati i 2,6 milijuna kuna godišnje, koliko je isplaćeno strankama i neovisnim listama koje sudjeluju u radu Gradske skupštine. Iznos koji smo platili vijećnicima i strankama u ovom mandatu mogao bi do sada biti i veći od 20 milijuna kuna.

Drago Prgomet, kao predsjednik Gradske skupštine, zatražit će od vijećnika da se do kraja mandata odreknu naknada te cjelokupni iznos uplate na račun za pomoć stradalima u potresu. Kako doznajemo, mnogi su ovim nezadovoljni, a jasno je i zašto.

Rekorder stiže iz redova stranke Neovisni za Hrvatsku 

A rekorder je ispao Krešimir Kartelo, član Neovisnih za Hrvatsku, koji je od svibnja 2017. do studenog 2019. primio 470.103,91 kuna. Riječ je o bruto iznosu, a kada se podijeli s brojem mjeseci te pretvori u neto iznos, ispada da Kartelo u prosjeku prima oko 10,5 tisuća kuna mjesečno.

Kartelo, osim što je potpredsjednik Gradske skupštine, i predsjednik je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, član Odbora za mladež, član Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju, član Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika i član Odbora za nacionalne manjine. 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay