Prema podacima Eurostata, Hrvatska je zauzela najgore mjesto u cijeloj EU u kategoriji ‘izvanrednih troškova’. Čak 52 posto građana teško da si može priuštiti trošak kao što su zamjena perilice ili sahrana bližnjega

Procjenjuje se da u Hrvatskoj, među nama, tiho živi oko dvije tisuće beskućnika, piše 24sata. Njima je korona, priznaju i sami, najmanja briga. Kakve maske i rukavice, dezificijensi – ti ljudi i dalje kopaju po smeću, spavaju sa štakorima, na dnu su ljestvice društva, i u takvim uvjetima ne požive dugo.

Predviđanja su nimalo optimistična, kažu da svakom 19. hrvatskom zaposleniku prijeti siromaštvo. Kod franjevaca na Svetom Duhu u Zagrebu već se, kažu, povećao broj korisnika u pučkoj kuhinji.

Prema podacima koje je objavio Eurostat, Hrvatska je u prošloj godini, nažalost, zauzela najgore mjesto u cijeloj EU kad je u pitanju ‘priuštivost izvanrednih troškova’.

Čak 52 posto građana teško da si može priuštiti trošak kao što su zamjena perilice rublja, sahranu bližnjega, popravak auta…

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay