Elon Musk upozorio je da SAD moraju prestati sa sukobima ako žele ostati uz bok brzorastućem kineskom gospodarstvu, za koje je rekao da će narasti i biti do tri puta veće od američkog zbog svoje jake radne etike, javlja Business Insider.

“Nije sve neka velika zavjera kineske vlade. U Kini postoji samo ogroman broj vrijednih, pametnih ljudi koji žele napredovati i obaviti posao. Nisu umišljeni i ne misle da su posebni”, rekao je Musk u ponedjeljak putem na All-In tehnološkoj konferenciji koju je organizirao All-In podcast.

Amerika je trenutno ispred Kine kada je u pitanju BDP. Naime, najnoviji podaci Svjetske banke pokazuju da je BDP Sjedinjenih Država na 20,95 bilijuna dolara, u usporedbi s kineskih 14,72 bilijuna dolara. Međutim, rast kineskog BDP-a u posljednjih 30 godina dramatično je nadmašio rast američkog.

Milijarder je istaknuo i kako je njegova tvrtka za proizvodnju električnih automobila, Tesla, uspjela ostati konkurentna u Kini upravo zbog kineskog tima tvrtke, a i u ranijim intervjuima je hvalio kinesku radnu snagu kao supertalentiranu.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr