ZAGREB, 12. siječnja 2017. (Hina) – Zrakoplovni prijevoznik Emirates od 1. lipnja ove godine uvest će dnevne letove iz Zagreba za Dubai, najavili su u četvrtak iz te kompanije.

Emirates je jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki u svijetu, sa sjedištem u Dubaiju, čija globalna mreža obuhvaća 154 destinacija u 83 zemlje.

Putnike iz Hrvatske odnosno Zagreba za Dubai ta će kompanija prevoziti zrakoplovom Boeing 777-300. Ponudit će i prijevoz do 16 tona tereta po letu.

“Na hrvatskom tržištu prisutni smo od 2003. te je s vremenom, potpuno prirodno, došlo i do pokretanja punog poslovanja. Veselimo se suradnji s našim partnerima u Hrvatskoj kako bi klijentima mogli pružili svoju svjetski poznatu uslugu, a predani smo i rastu trgovinskih odnosa i turizma između Hrvatske i Dubaija te potičemo dolazak turista s područja Bliskog istoka i regije Azije Pacifik”, poručio je izvršni potpredsjednik i glavni komercijalni direktor tvrtke Emirates Thierry Antinori.

Napominjući kako hrvatski državljani ne trebaju vize za Dubai, iz Emiratesa vjeruju da će nova ruta dati poticaj turizmu, jer se očekuje da će dnevni letovi povećati interes poslovnih putnika i turista iz istočnoazijskih država.

(Hina)