Od 1. veljače Erste banka povećava naknade na dio usluga. Poskupljuju neke opće naknade poput vođenja tekućeg računa za umirovljenike, i to sa 4 na 5 kuna mjesečno, ali i naknade online bankarstva, odnosno plaćanja putem Ersteove nove aplikacije George, javlja Novi list. 

Sve se promjene mogu naći na webu banke, u okviru Izvatka iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s građanstvom, dok su korisnici Georgea informaciju dobili tim putem. Dakle, banka prvo obavještava klijente da će od 1. veljače mjesečnu naknadu za vođenje tekućeg računa s prometom za umirovljenike platiti 5 kuna umjesto dosadašnjih 4 kune.

No, ako tijekom mjeseca nije bilo prometa po računu, naknada se, kažu u banci, neće obračunati. Nadalje, ako klijent ima ugovorenu uslugu SEPA izravnog terećenja, ustvari trajni nalog, za svako tako izvršeno terećenje platit će 3 kune umjesto dosadašnje 2 kune.

Za plaćanja svojih obveza u kunama u poslovnicama putem kreditnog transfera, ubuduće će morati izdvojiti naknadu u visini 1,5 posto iznosa obveze (minimalno 10 kuna, maksimalno 100 kuna), umjesto dosadašnjeg iznosa naknade kreditnog transfera od 1,5 posto (minimalno 8 kuna, maksimalno 75 kuna).

Iz banke klijentima prvo poručuju da »uz usluge online bankarstva George svoje obveze mogu plaćati jednostavnije, brže, gdje god se nalazili i uz znatno nižu naknadu nego u poslovnici«, a da bi onda naveli primjere gdje usluge vezane uz George ustvari – poskupljuju.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay