S obzirom na to da cijene naknada održavaju visoke razine, Ethereum je zabilježio sedam uzastopnih dana deflacijskog izdavanja, što znači da je više ethera uklonjeno iz ponude nego što je stvoreno rudarenjem. Da bi Ethereum dosljedno proizvodio deflacijske blokove, cijene naknada moraju dosljedno ostati otprilike iznad 150 gweia (mjerna jedinica).

Suosnivač podcasta EthHub i Daily Gwei, Anthony Sassano komentirao je da se deflacijski Ethereum očekivao tek poslije mergea, kada bi se Ethereum blockchain trebao spojiti s Beacon Chainom Ethereuma 2.0, što se trenutno očekuje tijekom prve polovice 2022. godine.

Prema web stranici Ultrasound.money, oko 14.000 ethera (63 milijuna dolara po trenutnim cijenama) se spaljuje dnevno. Prilikom uračunavanja stope stvaranja novog ethera, Watch the Burn izvještava o tjednom neto izdavanju od minus 9,419 ethera (otprilike 42 milijuna dolara) u trenutku pisanja ovog teksta.

Od nadogradnje EIP-1559, trajno je uništeno više od 756.980 ethera vrijednih 3,5 milijardi dolara.

Prema Etherscanu, prosječna cijena prijenosa tokena ERC-20 sada je visokih 40 dolara. Raditi nešto malo složenije, kao što je osiguravanje likvidnosti decentraliziranom financijskom protokolu ili zamjena tokena na Uniswapu može koštati čak 110 dolara u ovom trenutku.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay