ZAGREB, 27. siječnja 2017. (Hina) – Predstavnici niskotarifnog zračnog prijevoznika Eurowings iz sastava njemačke Lufthanse, najavili su u petak ministru turizma Gariju Cappelliju da ove godine znatno pojačavaju operacije prema Hrvatskoj uvođenjem novih linija i produženjem sezone letenja, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Veliki broj novih Eurowingsovih rotacija bit će prema zračnoj luci Rijeka, a pojačat će se i linije iz Berlina, koje će početi dva tjedna ranije i završiti četiri tjedna kasnije nego prošle godine, slično kao i linije iz Düsseldorfa i Hamburga.

Od novih letova iz Eurowingsa su najavili letove iz Muenchena u Pulu i Zadar, i to tri puta tjedno od ožujka do listopada.

“Kako iz Muenchena do sada nije bilo letova Eurowingsa, koji je preuzeo operacije Germanwingsa, uvođenjem novih linija stvara se jaka ‘low coast’ ponuda iz bavarskog glavnog grada”, poručuju iz Ministarstva i Eurowingsa.

Eurowings otvara i liniju iz Düsseldorfa za Pulu i proširuje sezonu leta iz Berlina i Stuttgarta od travnja do listopada, a od travnja do listopada najavljuje letove iz Beča za Zadar.

Prema zračnoj luci Split Eurowings pojačava liniju iz Düsseldorfa uvođenjem dodatne operacije, pa se tako uz letove utorkom, četvrtkom i subotom uvodi i nedjelja, dok za visoku sezonu uvode još dvije tjedne rotacije pa će Split s Düsseldorfom biti povezan svaki dan osim srijede.

Nove linije Eurowingsa idu i prema kontinentu Hrvatske, jer od svibnja uvode izravnu liniju Osijek-Stuttgart dva puta tjedno koja bi trebala prometovati do listopada.

“Širenje sezone letova upravo je naš cilj kako bismo produljili turističku sezonu i na to ćemo staviti naglasak u budućnosti. Posebno me raduje uvođenje linije za Osijek, jer je to preduvjet za snažniji turistički promet i prema kontinentu na čijoj promociji vrlo intenzivno radimo ove godine”, proručio je ministar Cappelli istaknuvši da ga raduje i povećanje “sjedala” za Pulu iz Njemačke od čak 120 posto u odnosu na prošlu godinu.

S predstavnicima Eurowingsa ministar će se sastati i na sajmu ITB u Berlinu početkom ožujka te s njima razgovarati o promociji i eventualnim novim direktnim vezama iz zračnih luka na istoku Njemačke te i iz zračnih luka izvan Njemačke.

(Hina)