Odluka je odgovor na australski zakon kojim se prisiljava internetske platforme da medijskim izdavačima plaćaju za sadržaj koji se objavljuje na Facebooku

Stanovnici Australije više ne mogu naći vijesti na Facebooku. Ova društvena mreža je u srijedu objavila da korisnici i izdavačke kuće više ne mogu dijeliti niti vidjeti vijesti lokalnih i svjetskih medijskih kuća. Odluka je odgovor na australski zakon kojim se prisiljava internetske platforme da medijskim izdavačima plaćaju za sadržaj koji se objavljuje na Facebooku.

– Australski zakon pokazuje nerazumijevanje odnosa između platformi i izdavača, koji platforme koriste za dijeljenje svog sadržaja. Suprotno od onog što neki sugeriraju, Facebook ne krade sadržaj, nego izdavači sami biraju da svoj sadržaj dijele na Facebooku – objavio je na svom blogu Campbell Brown, potpredsjednik Facebooka, javlja CNN.

Korisnici Facebooka u Australiji u četvrtak su na stranicama Facebooka vidjeli jako puno notifikacija označenima kao “error” kada su pokušali podijeliti neku vijest.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay