UDRUGA Glas poduzetnika je uputila zahtjev političkim strankama da se formalno obvežu da će napraviti radikalne reforme u poreznoj politici, ukinuti parafiskalne namete, osigurati transparentnost javnih financija, smanjiti rashodovnu stranu proračuna konkretnim mjerama, reformirati pravosuđe i redefinirati ulogu Državnog inspektorata.

“Očekujemo odgovore do kraja tjedna”

“Ovakav dokument koji smo poslali danas za obvezivanje stranaka da će podržati naše zahtjeve je uobičajen u zapadnim demokracijama od strane udruga poput naše. Naš cilj je da znamo koje stranke i koji zastupnici će biti naši zastupnici u sljedećem sastavu Sabora, jer ih se u ovom sastavu Sabora i  postojećoj Vladi za interese mikro, malih i srednjih poduzetnika te obrtnika zalagalo svega nekoliko”, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge.

“Zahtjeve smo poslali na ukupno 14 stranaka i koalicija i očekujemo njihove službene odgovore do kraja tjedna. Listu smo napravili na način da smo uključili postojeće parlamentarne stranke, stranke koje prema zadnjim istraživanjima imaju šansu ulaska u parlament, te stranke koje su već ranije javno komunicirale da podržavaju zahtjeve Udruge Glas Poduzetnika i Hrvatsku 2.0. Od političkih stranaka očekujemo da na svaki zahtjev kažu jednostavno DA ili NE, a nadamo se da neće biti puno onih koji će objašnjavati da su to upravo zahtjevi koje su oni izmislili i za koje se godinama zalažu, pogotovo ako su te stranke bile uključene u izvršnu vlast zadnjih 30 godina. Sve odgovore koje dobijemo od stranaka i koalicija ćemo javno objaviti jer smatramo da javnost ima pravo znati tko će zastupati i budućem Saboru interese najvitalnijeg dijela hrvatskog gospodarstva, te kako bi naši članovi i simpatizeri kojih već sada ima preko 150.000 znali kome dati svoj glas”, dodao je.

Zahtjeve i cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay